RECEPT FRÅN HJ

Citronmousse

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st citron rivet skal och ca 3/4 dl pressad saft
  • Garnera med:

  • 75 g flisad choklad
  • godisägg
  • citronmeliss

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
2
Vispa äggulor och socker tills sockret lösts upp. Vispa grädden i en skål. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål.
3
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i äggule- och sockersmeten.
4
Blanda i citronskal och -saft. Vänd ner grädden. Vänd ner äggvitorna försiktigt. Fördela moussen i 8 portionsglas och låt stå kallt, 3 timmar. Garnera med flisad choklad, godisägg och citronmeliss.

Recept