Citronkyckling

Du behöver 250 g kycklingfilé 0.5 st gul lök 100 g körsbärstomater 0.5 st citron rivet skal och pressad saft 0.5 dl matlagningsgrädde 1 dl...

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 0.5 st gul lök
  • 100 g körsbärstomater
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk kycklingfond
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis

Gör så här

1
Skär filéerna i bitar och bryn den runt om i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med kycklingen.

2
Halvera tomaterna. Tvätta citronen väl, riv skalet och pressa ur saften.

3
Tillsätt grädde, crème fraîche, tomater, citronskal, citronsaft, fond och persilja och koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis

Scroll to Top