Citronkokt torsk med räkor och dill

Du behöver 500 g torsk i portionsbitar 1 tsk salt 0.5 tsk grovmalen svartpeppar 150 g skalade räkor 1 dl hackad dill citronsås 2 msk...

Du behöver

  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • skivad morot
  • klyftad gul lök
  • lagerblad
  • citron
  • salt

Till servering

800 g kokt potatis

Gör så här

1

Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt.

2

Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 minuter.

3

Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.

Scroll to Top