Du behöver
- 500 g torsk i portionsbitar
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 150 g skalade räkor
- 1 dl hackad dill
- citronsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl fiskbuljong
- skivad morot
- klyftad gul lök
- lagerblad
- citron
- salt
Till servering
800 g kokt potatis
Gör så här
1
Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt.
2
Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 minuter.
3
Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering. Servera med kokt potatis.