Du behöver
- 500 g torsk i portionsbitar
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
- 150 g skalade räkor
- 1 dl hackad dill
Citronsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
5 dl fiskbuljong
1 st skivad morot
1 st klyftad gul lök
1 st lagerblad
1 st citron finrivet skal och saft
salt
Servering
800 g kokt potatis
Gör så här
Citronsås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt.
Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 minuter.
Blanda räkor och dill och strö över fisken före servering. Servera med kokt potatis.