Du behöver

  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • Citronsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 st skivad morot
  • 1 st klyftad gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 1 st citron finrivet skal och saft
  • salt
  • Servering

  • 800 g kokt potatis

Gör så här

1

Citronsås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Koka såsen ca 10 minuter. Smaka av med salt.

2

Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 minuter.

3

Blanda räkor och dill och strö över fisken före servering. Servera med kokt potatis.


Recept