Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Du behöver 3 dl strösocker 100 g smör ägg 1 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljpulver citron 1 dl kokosflingor...

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • citron
  • 1 dl kokosflingor

Topping

50 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
citron
200 g cream cheese
0.5 l färska jordgubbar
kokosflakes

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.

2

Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.

3

Topping: Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och eventuellt kokosflakes

Scroll to Top