RECEPT FRÅN HJ

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar

Av . Foto: Foto: Pelle Bergström

Okänd
12 bitar

Du behöver

  • 3 dl strösocker
  • 100 g smör
  • ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • citron
  • 1 dl kokosflingor
  • Topping

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl florsocker
  • citron
  • 200 g cream cheese
  • 0.5 l färska jordgubbar
  • kokosflakes

Gör så här

1

Ugn 175 grader. Vispa socker och smör med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Rör ner mjölken och mjölet blandat med bakpulver, vaniljpulver och citronskal.

2

Smöra en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter, och täck med kokosflingor. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.

3

Topping: Vispa smör, florsocker och citronskal med elvisp. Tillsätt cream cheese och rör till en jämn smet. Bred toppingen på kakan och toppa med jordgubbar och eventuellt kokosflakes


Recept