Citronbakad lax

Du behöver 2 bitar laxfilé salt och peppar 1 st citron rivet skal 0.5 dl hackad dill 1 msk honung 1 msk soja 400 g...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 st citron rivet skal
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • 400 g potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk riven pepparrot

Servera med:

ärter kokta
citronklyfta
dill

Ugn: 200°

Gör så här

1
Krydda laxen med salt och peppar och lägg över i en ugnsfast form. Blanda citronskal och dill och klappa in i laxen. Ringla över honung och soja. Tillaga i ugnen i 15 minuter.

2
Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk, häll av vattnet och ånga den torr.

3
Mosa potatisen med smör och rör i mjölk. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Servera med kokta ärtor, citronklyfta och dill.

Scroll to Top