RECEPT FRÅN HJ

Citron- och tomatbakad färs med vitlök och örter

Tomat och grönsaker i botten på formen och klickad färs som smakar citron, vitlök och örter helt klart en favorit. Det blir gott med lite bröd och parmesanost som tillbehör.

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g valfria kryddiga korvar
  • .5 kokta kalla potatis
  • 150 g cocktailtomater i blandade färger
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • grillade paprikor
  • röd chilifrukt
  • 3.5 msk smör
  • Stanning

  • 1 dl mjölk
  • ägg
  • 2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
  • 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • Garnering

  • kryddgrönt
  • oregano

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och dela zucchinin i 1–2 cm tjocka tärningar. Skala och skiva löken tunt. Hacka persilja och rosmarin. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

2

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och zucchini blankt och smidigt utan att det får allt för mycket färg. Tillsätt örter, tomattärningar, hackad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten.

3

Rör om och låt blandningen sjuda i ca 3–4 minuter. Häll över såsen i en eldfast form eller på ett bleck bleck.

4

Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda samman färs, citronskal, salt, ägg, senap och peppar.

5

Klicka ut färsen på såsen i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills färsen ser klar ut och har en innertemperatur på 70 grader.

6

Garnera med klippt sallad och örter, servera med kokt eller rostad klyftpotatis.


Recept