Du behöver
- 300 g valfria kryddiga korvar
- .5 kokta kalla potatis
- 150 g cocktailtomater i blandade färger
- gul lök
- vitlöksklyftor
- grillade paprikor
- röd chilifrukt
- 3.5 msk smör
Stanning
1 dl mjölk
ägg
2 dl riven lagrad ost ex. Västerbottensost
1 tsk salt och 1 krm svartpeppar
Garnering
kryddgrönt
oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och dela zucchinin i 1–2 cm tjocka tärningar. Skala och skiva löken tunt. Hacka persilja och rosmarin. Tärna tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och zucchini blankt och smidigt utan att det får allt för mycket färg. Tillsätt örter, tomattärningar, hackad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten.
Rör om och låt blandningen sjuda i ca 3–4 minuter. Häll över såsen i en eldfast form eller på ett bleck bleck.
Tvätta och riv skalet av citronen. Blanda samman färs, citronskal, salt, ägg, senap och peppar.
Klicka ut färsen på såsen i formen. Gratinera strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills färsen ser klar ut och har en innertemperatur på 70 grader.
Garnera med klippt sallad och örter, servera med kokt eller rostad klyftpotatis.