Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 2 msk koncentrerad flädersaft
- 0.5 st citron
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Garnera med:
florsocker
fläderblommor
citronzest
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund hålform, ca 2 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvispen. Rör ner avsvalnat smör, flädersaft och citronskal varvat med blandat mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott.
Klicka smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper och låt kallna.
Garnera kakan med siktat florsocker, fläderblommor och citronzest.
Receptet ger 10-12 bitar.