Ciabatta med durumvetemjöl

Baka eget ciabattabröd och gör härligt matiga mackor. Med durumvetemjöl får brödet extra fin skorpa!

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten
  • 1 msk salt
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 9 dl vetemjöl special

Ugn: Maxtemperatur + 200°

Gör så här

1

Rör ut jästen i vatten i en skål. Rör i salt och mjöl och arbeta till en deg.

2

Lägg plastfolie över skålen. Låt jäsa i rumstemperatur i 8–10 timmar.

3

Sätt ugnen på högsta värme. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Mjöla bakbordet generöst med durumvetemjöl och stjälp upp degen.

4

Strö mjöl på ovansidan och platta ut degen till en rektangel, 20 x 30 cm. Dela rektangeln på längden och sedan tvärsöver till 6 ciabattor. Flytta bröden med degskrapa till plåten.

5

Sätt in plåten. Spraya vatten med blomspruta uppe och nere i ugnen. Stäng ugnsluckan snabbt och grädda i 5 minuter.

6

Sänk värmen till 200° och grädda i ytterligare 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.


Kommentar:
Tips! Dela brödet och ringla olivolja på snittytorna. Lägg på sallad och skivor av tomat och mozzarella på nederdelen. Salta och peppra. Toppa med
färsk basilika och lägg ihop.

Scroll to Top