Du behöver
- 2 dl mathavre
- 4 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 200 g chorizo
- olivolja till stekning
- 2 st färska lökar gärna röda
- 2 st persikor eller nektariner
- 2 st tomater
- 0.5 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- flingsalt, nymald peppar
- 62.5 g rucola
- 4 skiva getost ca 200 g
- 4 skiva danskt rågbröd
Ugn: 250° grill
Gör så här
1
Koka mathavren i buljongen enligt anvisningarna på förpackningen, ca 15 minuter. Låt kallna.
2
Slanta korven och stek i en stekpanna med lite olja. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva löken. Skär persikor och tomater i bitar.
3
Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål. Vid servering: Vänd ner mathavre, korv, lök, persikor, tomater och rucola i dressingen. Lägg upp på tallrikar.
4
Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på osten och gratinera i övre delen av ugnen, ca 4 minuter. Dela varje brödskiva i fyra delar och lägg på salladen.