Chorizogryta

Du behöver 2 st chorizokorvar 1 tsk smör eller margarin 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 250 g rotfrukt morot, palsternacka, kålrot 3 dl...

Du behöver

  • 2 st chorizokorvar
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g rotfrukt morot, palsternacka, kålrot
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • salt och peppar
  • 6 st körsbärstomater
  • hackad persilja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skär korven i tjocka slantar och stek dem i en gryta med smör.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär rotsakerna i bitar.

3
Lägg ner lök, vitlök och rotfrukter i grytan med korv. Tillsätt vatten, fond, paprikapulver och chilisås och koka i 15 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar och lägg i tomaterna. Strö över persilja och servera med bröd.

Scroll to Top