Du behöver
- 2 st chorizokorvar
- 1 tsk smör eller margarin
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 250 g rotfrukt morot, palsternacka, kålrot
- 3 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 0.5 tsk paprikapulver
- 2 msk chilisås
- salt och peppar
- 6 st körsbärstomater
- hackad persilja
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skär korven i tjocka slantar och stek dem i en gryta med smör.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär rotsakerna i bitar.
3
Lägg ner lök, vitlök och rotfrukter i grytan med korv. Tillsätt vatten, fond, paprikapulver och chilisås och koka i 15 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar och lägg i tomaterna. Strö över persilja och servera med bröd.