RECEPT FRÅN HJ

Chorizo med bröd och topping

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
8 stycken

Du behöver

  • korvbröd
  • ev rostad lök
  • Picklad vitkålssallad med kummin

  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 100 g vitkål
  • 1 tsk rostade kumminfrön
  • Surimisallad

  • 100 g strimlade surimisticks
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • rödlök
  • salt och svartpeppar
  • Gurksallad

  • 150 g skivad smörgåsgurka
  • röd chili
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1

Grilla eller stek korvarna till fin färg.

2

Vitkålssallad: Koka upp vatten. Rör ner socker, salt och ättika tills allt löst sig. Vänd ner vitkål och kummin.

3

Surimisallad: Blanda surimi, majonnäs, yoghurt och rödlök, smaka av med salt och peppar.

4

Gurksallad: Hacka gurkan grovt och vänd runt med chili och koriander.

5

Servera korvarna i bröden och toppa med de olika salladerna och ev rostad lök.


Recept