Magnus Carlssons chokladtryfflar med kardemumma

Tryfflarna är väldigt lätta att göra. Smaksätt exempelvis med apelsin, arrak eller konjak.

25 stycken

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 400 g fin mörk choklad
  • 1 msk florsocker
  • 100 g smör
  • 2 dl råströsocker
  • 4 msk hel kardemumma
  • Eventuell smaksättning: apelsinskal, arrak, konjak, m.m.

Gör så här

1

Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner innehållet i grädden. Värm upp strax under kokpunkten.

2

Hacka chokladen och låt smälta ner i grädden.

3

Smaka av med florsocker, sötman avgör du själv. Tillsätt smöret för att blanka av smeten. Ta av kastrullen och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan kallt i kylskåp 3–4 timmar.

4

Krossa kardemumman i en mortel och blanda sedan med råströsockret. Rulla chokladsmeten till bollar och vänd i kardemummasockret. Förvara tryfflarna svalt.

Scroll to Top