25 stycken
Du behöver
- 2 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
- 400 g fin mörk choklad
- 1 msk florsocker
- 100 g smör
- 2 dl råströsocker
- 4 msk hel kardemumma
- Eventuell smaksättning: apelsinskal, arrak, konjak, m.m.
Gör så här
1
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ner innehållet i grädden. Värm upp strax under kokpunkten.
2
Hacka chokladen och låt smälta ner i grädden.
3
Smaka av med florsocker, sötman avgör du själv. Tillsätt smöret för att blanka av smeten. Ta av kastrullen och låt svalna i rumstemperatur. Ställ sedan kallt i kylskåp 3–4 timmar.
4
Krossa kardemumman i en mortel och blanda sedan med råströsockret. Rulla chokladsmeten till bollar och vänd i kardemummasockret. Förvara tryfflarna svalt.