Chokladtryffelpaj med mint

Du behöver Botten: 150 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker 2 msk kakao 1 st ägg Fyllning: 400 g choklad mörk med mint...

Du behöver

Botten:

150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
2 msk kakao
1 st ägg

Fyllning:

400 g choklad mörk med mint
2 dl vispgrädde
1 dl flytande honung

Garnera med:

frukt och bär

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Botten: Hacka ihop kallt smör, mjöl, socker och kakao, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg vid form med löstagbar kant, 26 centimeter. Låt vila i minst 30 minuter i kylen. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter. Låt kallna.

2
Fyllning: Grovhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i minst 5 timmar i kylen. Servera med en klick lättvispad grädde.

Scroll to Top