RECEPT FRÅN HJ

Chokladtårta med apelsinkräm

En kaka med kraftig chokladsmak och en len apelsinkräm på toppen.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • Apelsinkräm:

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 st apelsin finrivet skal
  • Garnera med:

  • apelsinklyfta skinnfri
  • apelsinskal
  • citronmeliss
  • Ugn: 200°

    14 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
2
Vispa i socker och sedan äggen ett i taget i smör- och choklad-blandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i 20 minuter. Låt bottnen kallna.
3
Apelsinkräm: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över och rör tills chokladen smält. Rör i apelsinskal och pressad apelsinsaft och häll krämen över kakan. Låt stå svalt tills krämen stelnat. Vid servering garnera med apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss.

Recept