Chokladtårta med apelsinkräm

En kaka med kraftig chokladsmak och en len apelsinkräm på toppen.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg

Apelsinkräm:

1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 st apelsin finrivet skal

Garnera med:

apelsinklyfta skinnfri
apelsinskal
citronmeliss

Ugn: 200°

14 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.

2
Vispa i socker och sedan äggen ett i taget i smör- och choklad-blandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i 20 minuter. Låt bottnen kallna.

3
Apelsinkräm: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över och rör tills chokladen smält. Rör i apelsinskal och pressad apelsinsaft och häll krämen över kakan. Låt stå svalt tills krämen stelnat. Vid servering garnera med apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss.

Scroll to Top