Du behöver
- 100 g smör
- 200 g mörk choklad
- 2 dl socker
- 4 st ägg
Apelsinkräm:
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 st apelsin finrivet skal
Garnera med:
apelsinklyfta skinnfri
apelsinskal
citronmeliss
Ugn: 200°
14 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen med smör. Ta kastrullen från värmen och rör tills chokladen smält.
2
Vispa i socker och sedan äggen ett i taget i smör- och choklad-blandningen. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten och grädda i 20 minuter. Låt bottnen kallna.
3
Apelsinkräm: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll den varma grädden över och rör tills chokladen smält. Rör i apelsinskal och pressad apelsinsaft och häll krämen över kakan. Låt stå svalt tills krämen stelnat. Vid servering garnera med apelsinklyftor, apelsinskal och citronmeliss.