Chokladsmulpaj med äpplen och lingon

Med mörk choklad, mandel och havregryn blir "smulet" extra gott och knaprigt.

Du behöver

Smuldeg:

1 dl mandel
1.5 dl siktat dinkelmjöl
1.5 dl havregryn
0.5 dl rörsocker
75 g mörk choklad
125 g smör

Fyllning:

3.5 st äpplen
2 dl lingon frysta
1 dl rörsocker
2 msk potatismjöl

Ugn: 225 grader

Gör så här

1
Smuldeg: Grovhacka mandeln. Blanda mandel, mjöl, havregryn, socker och grovhackad choklad. Lägg i kallt smöret skuret i små kuber. Arbeta snabbt ihop till en smulig massa med fingertopparna.

2
Fyllning: Skala och skär äpplena i bitar. Blanda äpple, lingon, socker och potatismjöl och lägg i en stor ugnsfast form eller flera portionsformar. Smula över smuldegen.

3
Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter, både för stor paj och små. Täck med aluminiumfolie om “smulet” blir för mörkt.

Scroll to Top