Chokladrutor med nöttopping

Du behöver 250 g smör 6 st ägg 6 dl strösocker 1 dl mjölk 4.5 dl vetemjöl 2.5 dl kakao 2 tsk bakpulver 2 tsk...

Du behöver

  • 250 g smör
  • 6 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Nöttopping:

75 g hasselnötter
25 g pistaschnötter
100 g valnötter
50 g peckannötter
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ihop ägg och socker. Rör i mjölk och smör. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.

2

Blanda om till en jämn smet och bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

3

Hacka nötterna mycket grovt och blanda alla ingredienserna till nöttoppingen i en kastrull. Värm under omrörning ett par minuter. Bred smeten över kakan och grädda klart i ca 10 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor.


Kommentar:
En liten bit av den här kakan är allt du behöver till kaffetåren. Brownieliknande kaka med ett segt nötkolatäcke. Riktiga gottegrisar brukar falla den.

Scroll to Top