Chokladrutor med nötter och tranbär

Våra saftiga chokladrutor toppas med en läcker chokladglasyr, torkade bär och nötter.

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 30 g pekannötter
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3 dl brun farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 3 st ägg

Glasyr

150 g mörk choklad
1.2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap

Topping

30 g torkade tranbär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rosta valnötter och pekannötter i en torr stekpanna och låt svalna. Ta undan hälften av valnötterna och grovhacka. Grovhacka chokladen.

2

Smält smöret på svag värme med brun farin. Blanda tills sockret smält. Häll smörblandningen över chokladen och blanda tills den smält.

3

Tillsätt mjöl och kakao och blanda ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet. Tillsätt valnötter och häll smeten i en smord form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.

4

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tills kakan stelnat men är lite lös. Låt svalna.

5

Glasyr: Grovhacka chokladen. Koka på svag värme med grädde och sirap tills chokladen smält. Rör om under tiden. Häll upp i en skål och låt stelna lite. Blanda då och då.

6

Topping: Bred ut glasyren över kakan. Toppa med hackade valnötter och tranbär. Skär i rutor.

Scroll to Top