Du behöver
- 100 g valnötter
- 30 g pekannötter
- 100 g mörk choklad
- 150 g smör
- 3 dl brun farin
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 3 st ägg
Glasyr
150 g mörk choklad
1.2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
Topping
30 g torkade tranbär
Ugn: 175°
Gör så här
Rosta valnötter och pekannötter i en torr stekpanna och låt svalna. Ta undan hälften av valnötterna och grovhacka. Grovhacka chokladen.
Smält smöret på svag värme med brun farin. Blanda tills sockret smält. Häll smörblandningen över chokladen och blanda tills den smält.
Tillsätt mjöl och kakao och blanda ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet. Tillsätt valnötter och häll smeten i en smord form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tills kakan stelnat men är lite lös. Låt svalna.
Glasyr: Grovhacka chokladen. Koka på svag värme med grädde och sirap tills chokladen smält. Rör om under tiden. Häll upp i en skål och låt stelna lite. Blanda då och då.
Topping: Bred ut glasyren över kakan. Toppa med hackade valnötter och tranbär. Skär i rutor.