RECEPT FRÅN HJ

Chokladrutor med jordgubbar

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • Glasyr:

  • 2 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • Servera med:

  • jordgubbar
  • grädde
  • Ugn: 150º

    12 rutor

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen. Rör ihop till en smet.
3
Häll i en form klädd med bakplåtspapper, 23x23 cm. Grädda i 40 minu-ter och låt kallna. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
4
Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner den. Rör tills den smält.
5
Bred glasyren över kakan, låt den stelna och skär den sedan i rutor. Servera med jordgubbar och grädde.

Recept