Chokladrutor med jordgubbar

Du behöver 150 g smör 150 g vit choklad 3 st ägg 2 dl strösocker 1.5 dl vetemjöl Glasyr: 2 msk vispgrädde 100 g vit...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl

Glasyr:

2 msk vispgrädde
100 g vit choklad

Servera med:

jordgubbar
grädde

Ugn: 150º

12 rutor

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen. Rör ihop till en smet.

3
Häll i en form klädd med bakplåtspapper, 23×23 cm. Grädda i 40 minu-ter och låt kallna. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

4
Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner den. Rör tills den smält.

5
Bred glasyren över kakan, låt den stelna och skär den sedan i rutor. Servera med jordgubbar och grädde.

Scroll to Top