Du behöver
- 150 g smör
- 150 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
Glasyr:
2 msk vispgrädde
100 g vit choklad
Servera med:
jordgubbar
grädde
Ugn: 150º
12 rutor
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen. Rör ihop till en smet.
3
Häll i en form klädd med bakplåtspapper, 23×23 cm. Grädda i 40 minu-ter och låt kallna. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
4
Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner den. Rör tills den smält.
5
Bred glasyren över kakan, låt den stelna och skär den sedan i rutor. Servera med jordgubbar och grädde.