Chokladrutor med Daim

Du behöver 2 st ägg 3 dl socker 150 g smör eller margarin 4.5 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1.5 dl mjölk

Glasyr:

250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldaim

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.

2
Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg- och sockerblandningen och blanda till en smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda i 15 minuter och låt svalna.

3
Glasyr: Blanda rumstempererat smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad Daim. Låt stelna och skär i rutor.

Scroll to Top