Du behöver
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 150 g smör eller margarin
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1.5 dl mjölk
Glasyr:
250 g smör
4 dl socker
3 st äggulor
1 msk vaniljsocker
2 st dubbeldaim
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
2
Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i ägg- och sockerblandningen och blanda till en smet. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
3
Glasyr: Blanda rumstempererat smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad Daim. Låt stelna och skär i rutor.