Du behöver
- 5 st ägg
- 4.5 dl socker
- 2 dl vatten
- 200 g smör eller margarin
- 4.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Glasyr:
100 g smör eller margarin
2 dl mellangrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Garnering:
kokos
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.
2
Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.
4
Häll smeten i en välsmord långpanna, 30×40 cm stor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.
5
Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar, ca 5 minuter.
6
Låt krämen svalna lite. Bred krämen över den kalla kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i bitar.