Chokladrutor i långpanna

Härliga sommar kakor till picknicken!

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 4.5 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 200 g smör eller margarin
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Glasyr:

100 g smör eller margarin
2 dl mellangrädde
4 msk socker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao

Garnering:

kokos

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt.

2
Koka upp vatten i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i mindre bitar. Låt det smälta under omrörning.

3
Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i en välsmord långpanna, 30×40 cm stor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna.

5
Smält matfettet till krämen i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, mjöl och kakao. Låt krämen koka tills den tjocknar, ca 5 minuter.

6
Låt krämen svalna lite. Bred krämen över den kalla kakan och strö över kokosflingor. Skär kakan i bitar.

Scroll to Top