Chokladrulltårta med cheesecakefyllning

För dig som tycker om drömtårta blir den här rulltårtan med en fräsch färskostfyllning säkert en ny favorit.

Du behöver

Botten:

3 st ägg
1.5 dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g philadelphiaost
1 dl kesella
1 dl florsocker
1 st apelsin rivet skal
1 st citron rivet skal

Ugn: 250°

c:a 10 skivor

Gör så här

1
Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Bred ut smeten långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.

2
Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om pappret inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under plåten.

3
Fyllning: Vispa ihop Philadelphiaost, kesella, siktat florsocker, apelsin- och citronskal med elvisp.

4
Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan och låt rulltårtan ligga med skarven ner, inlindad i pappret.

Scroll to Top