RECEPT FRÅN HJ

Chokladrulltårta

Nutella, den krämiga hasselnöts- och chokladkrämen passar utmärkt som fyllning i bakverk. Och för alla oss som är barnsligt förtjusta i Nutella blir det här en riktig favorit.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vatten
  • Fyllning:

  • 1 dl hasselnötter
  • 2 dl nutella hasselnöts- och chokladkräm
  • Ugn: 250º

    ca 10 skivor

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao, och tillsätt det tillsammans och vattnet till äggsmeten.
2
Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.
3
Strö lite rörsocker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under plåten.
4
Fyllning: Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen, ca 5 minuter. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna. Bred hasselnöts- och chokladkräm över kakan och strö på nötter. Rulla ihop från ena långsidan. Rulla in kakan i pappret. Förvara i kylen, med skarven ner.

Recept