RECEPT FRÅN HJ

Chokladrulle med grädde och jordgubbar

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk marsanpulver
  • 0.5 l jordgubbar
  • Topping:

  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g vit choklad
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao och bakpulver.

2

Sikta ner blandningen i smeten under omrörning. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut smeten jämt.

3

Grädda i ugnens mitt i ca 5–7 minuter. Tag ut och sockra ordentligt på kakan. Stjälp upp på bakplåtspapper. Drag försiktigt av gräddningspappret. Täck kakan med en lätt fuktad handduk.

4

Vispa samman grädden och blanda ner lite marsanpulver som ger grädden stadga. Fördela grädden på den kalla tårtbottnen.

5

Halvera, skiva eller tärna jordgubbarna och fördela på grädden. Rulla samman tårtan från långsidan, tag hjälp av pappret. Placera på uppläggningsfat eller bricka.

6

Vispa samman grädden och spritsa eller bred ut på rulltårtan. Garnera med jordgubbar och hyvlad vit choklad.


Recept