Chokladrulle med apelsin

Du behöver 3 st ägg 1.5 dl strösocker 0.5 dl potatismjöl 0.5 dl kakao 1 tsk bakpulver Fyllning: 175 g smör 1.5 dl florsocker 1.5...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

175 g smör
1.5 dl florsocker
1.5 dl apelsinmarmelad

Garnera med:

2 dl vispgrädde
1 msk kakao
1 msk florsocker
apelsin

Ugn: 225°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten.

2
Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåts-papper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.

3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kallna.

4
Fyllning: Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Blanda i marmeladen och bred över kakan. Rulla ihop från långsidan.

5
Garnering: Vispa grädden med kakao och florsocker och spritsa ut ovanpå rullen. Skrubba och skiva apelsinen och skär skivorna i bitar. Garnera med apelsinbitarna

Scroll to Top