Chokladpudding

Du behöver 3 st gelatinblad 4 st äggulor 1.5 dl socker 100 g mörk choklad 3 dl mjölk 0.5 dl kakao 1.5 dl vispgrädde Servera...

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 4 st äggulor
  • 1.5 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 3 dl mjölk
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vispgrädde

Servera med:

banan
vinbär ev
vispgrädde

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Hacka chokladen grovt. Koka upp mjölken och vispa i kakao. Lägg i den hackade chokladen och låt den smälta under vispning.

3
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under vispning. Värm, men det får inte koka. Rör i de urkramade gelatinbladen och låt svalna till rumstemperatur.

4
Vispa grädden och blanda ner i chokladsmeten. Häll upp i skål och låt stå kallt i 3 timmar. Servera med skivade bananer, ev vinbär och vispad grädde.

Scroll to Top