Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 4 st äggulor
- 1.5 dl socker
- 100 g mörk choklad
- 3 dl mjölk
- 0.5 dl kakao
- 1.5 dl vispgrädde
Servera med:
banan
vinbär ev
vispgrädde
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Hacka chokladen grovt. Koka upp mjölken och vispa i kakao. Lägg i den hackade chokladen och låt den smälta under vispning.
3
Ta kastrullen från värmen och tillsätt äggsmeten under vispning. Värm, men det får inte koka. Rör i de urkramade gelatinbladen och låt svalna till rumstemperatur.
4
Vispa grädden och blanda ner i chokladsmeten. Häll upp i skål och låt stå kallt i 3 timmar. Servera med skivade bananer, ev vinbär och vispad grädde.