Chokladpannacotta med vispgrädde

En ljuvligt len chokladpannacotta du gör på endast tre ingredienser. Dekorera med vispgrädde, hackad Daim och hallon.

4 portioner

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 3 dl vispgrädde

Garnera med

½ dl vispgrädde
1 daimchoklad
hallon

Gör så här

1

Låt gelatinbladen ­ligga i kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen och lägg i en skål.

2

Koka upp grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma grädden.

3

Häll grädden över chokladen och rör om tills den smält. Häll upp i portionsglas och ställ kallt att stelna i minst 3 timmar.

4

Toppa med vispad grädde, krossad Daim och hallon. Om du vill kan du även dekorera moussen med chokladhjärtan eller annat hjärtformat godis. Tips! Smält 75 g mörk choklad och bre ut på ett bakplåtspapper. När det nästan har stelnat kan du trycka ut hjärtan med en pepparkaksform.

Scroll to Top