Chokladpannacotta med rabarber

Du behöver 3 st gelatinblad 100 g vit choklad 5 dl vispgrädde 1 msk strösocker 1 tsk vaniljsocker Smältrabarber: 500 g rabarber 1 dl strösocker...

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 100 g vit choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Smältrabarber:

500 g rabarber
1 dl strösocker
2 msk råsocker strö

Garnera med:

mandelspån

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka chokladen i små bitar.

2
Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.

3
Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela pannacottan i 6–8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.

4
Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt det kallna.

5
Toppa pannacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.

Scroll to Top