Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 100 g vit choklad
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Smältrabarber:
500 g rabarber
1 dl strösocker
2 msk råsocker strö
Garnera med:
mandelspån
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka chokladen i små bitar.
2
Häll grädden i en kastrull tillsammans med strösocker. Låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Låt chokladen smälta under omrörning.
3
Krama vätskan ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen. Rör om tills de har smält. Fördela pannacottan i 6–8 portionsskålar och låt dem stå kallt minst 3 timmar.
4
Ansa och skölj rabarbern. Skär den oskalad i ca 3 cm långa bitar. Lägg dem i en smord eldfast form, varva med strösocker. Ställ formen mitt i ugnen och låt den stå tills rabarbern har mjuknat. Ta ut formen och strö över råsocker. Låt det kallna.
5
Toppa pannacottan med rabarbern när den har stelnat. Strö över lite mandelspån.