12 bitar
Du behöver
Botten
250 g kakor med chokladbitar, t.ex. Maryland Cookies
75 g smör
Chokladkola
1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl mörk sirap
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %
Vit chokladkola
1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100 g hackad vit choklad
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %
Garnering
grädde
bär
Gör så här
Botten: Krossa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det.
Tryck ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.
Chokladkola: Blanda socker, grädde, kakao och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.
Ta kastrullen från värmen och rör i smör och ättiksprit. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ kallt att stelna.
Vit chokladkola: Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.
Ta kastrullen från värmen och rör i choklad, smör och ättiksprit. Häll kolan över den mörka kolan. Ställ kallt att stelna.
Garnering: Ta fram pajen 30 minuter före servering och toppa med grädde och bär.