Chokladpaj med kola och bär

Denna syndigt goda chokladpaj kräver ingen ugn men dignar ändå av goda smaker. Bottnen görs på småkakor och toppas sedan med både ljus och mörk kola. Dekorera med grädde och bär.

12 bitar
Du behöver

Botten

250 g kakor med chokladbitar, t.ex. Maryland Cookies
75 g smör

Chokladkola

1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl mörk sirap
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %

Vit chokladkola

1.5 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
100 g hackad vit choklad
50 g smör
0.5 tsk ättiksprit 12 %

Garnering

grädde
bär

Gör så här

1

Botten: Krossa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner det.

2

Tryck ut blandningen till en botten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter.

3

Chokladkola: Blanda socker, grädde, kakao och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.

4

Ta kastrullen från värmen och rör i smör och ättiksprit. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ kallt att stelna.

5

Vit chokladkola: Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka ihop tills temperaturen är 120°.

6

Ta kastrullen från värmen och rör i choklad, smör och ättiksprit. Häll kolan över den mörka kolan. Ställ kallt att stelna.

7

Garnering: Ta fram pajen 30 minuter före servering och toppa med grädde och bär.

Scroll to Top