Chokladmuffins deluxe

Både goda och vackra!

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1.8 dl solrosolja
  • 1.8 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1.5 msk hushållsfärg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.3 l filmjölk
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk bikarbonat

Glasyr

1.25 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
125 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
150 g strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnera med

godishjärtan
silverkulor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl och kakao i en skål. Vispa olja och socker till en jämn smet. Tillsätt ägget under vispning tillsammans med hushållsfärg och  vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och filmjölken växelvis.

2

Blanda vitvinsvinäger och bikarbonat och rör ner det i smeten. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll ca tre fjärdedelar av formen. ­Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

3

Glasyr: Vispa mjölk och mjöl i en kastrull. Värm tills det börjar puttra och sjud i 1–2 minuter. Rör om hela tiden. Låt svalna.

4

Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna men inte stelna.

5

Rör smör, socker, kakao och vaniljsocker luftigt. Tillsätt chokladen och mjölkblandningen. Vispa till en slät kräm.

6

Häll glasyren i en spritspåse och spritsa över muffinsen. Toppa med godishjärtan och silverkulor.

Scroll to Top