Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk kakao
- 1.8 dl solrosolja
- 1.8 dl socker
- 1 st ägg
- 1.5 msk hushållsfärg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.3 l filmjölk
- 1.5 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk bikarbonat
Glasyr
1.25 dl mjölk
1.5 msk vetemjöl
125 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
150 g strösocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnera med
godishjärtan
silverkulor
Ugn: 175°
Gör så här
Blanda mjöl och kakao i en skål. Vispa olja och socker till en jämn smet. Tillsätt ägget under vispning tillsammans med hushållsfärg och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och filmjölken växelvis.
Blanda vitvinsvinäger och bikarbonat och rör ner det i smeten. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll ca tre fjärdedelar av formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Vispa mjölk och mjöl i en kastrull. Värm tills det börjar puttra och sjud i 1–2 minuter. Rör om hela tiden. Låt svalna.
Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna men inte stelna.
Rör smör, socker, kakao och vaniljsocker luftigt. Tillsätt chokladen och mjölkblandningen. Vispa till en slät kräm.
Häll glasyren i en spritspåse och spritsa över muffinsen. Toppa med godishjärtan och silverkulor.