Chokladmoussetårta

De söta bottnarna tillsammans med en chokladmousse med kraftig chokladsmak är en fin kombination.

Du behöver

  • 350 g mandelmassa
  • 5 st äggvitor
  • 2 dl kokos

Mousse:

400 g mörk choklad
5 st äggulor
3 msk rom eller pressad apelsin
5 dl vispgrädde

Garnera med:

riven choklad
physalis

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Kläm fast bakplåtspapper i botten på två formar med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Smörj form och papper med smör.

2
Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt i mandelmassa och kokos i äggvitorna. Fördela i formarna och bred ut smeten. Grädda i 15–20 minuter. Låt kallna.

3
Mousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner äggulorna och en klick grädde i chokladen. Blanda väl. Vänd försiktigt ner resten av grädden. Häll hälften av moussen i en av formarna.

4
Lossa den andra bottnen och lägg försiktigt ovanpå moussen. Häll i resten av moussen ovanpå och släta till.

5
Täck med plastfolie och ställ i kyl eller frys att stelna. Garnera med riven choklad och physalis.

Scroll to Top