Du behöver
- 350 g mandelmassa
- 5 st äggvitor
- 2 dl kokos
Mousse:
400 g mörk choklad
5 st äggulor
3 msk rom eller pressad apelsin
5 dl vispgrädde
Garnera med:
riven choklad
physalis
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Kläm fast bakplåtspapper i botten på två formar med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Smörj form och papper med smör.
2
Riv mandelmassan. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt i mandelmassa och kokos i äggvitorna. Fördela i formarna och bred ut smeten. Grädda i 15–20 minuter. Låt kallna.
3
Mousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden. Rör ner äggulorna och en klick grädde i chokladen. Blanda väl. Vänd försiktigt ner resten av grädden. Häll hälften av moussen i en av formarna.
4
Lossa den andra bottnen och lägg försiktigt ovanpå moussen. Häll i resten av moussen ovanpå och släta till.
5
Täck med plastfolie och ställ i kyl eller frys att stelna. Garnera med riven choklad och physalis.