RECEPT FRÅN HJ

Chokladmoussetårta

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • Mousse:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g ljus choklad
  • 5 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • bär
  • Ugn: 175º

    8-10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smöret, mjöl och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
2
Grädda kakan i 20 minuter och låt sedan kallna. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
3
Vispa upp gulorna i en stor skål och vispa grädden i en annan. Rör försiktigt ner chokladen i äggulorna och rör snabbt i en klick grädde.
4
Vänd ner resten av grädden och blanda till en slät smet. Häll i formen och låt stå kallt i 4 timmar för att stelna.
5
Skär tårtan i fina bitar och garnera med bär.

Kommentar:
Chokladen får inte vara för varm när gulorna rörs i för då stelnar de. Ser du att det är på väg att hända kan du snabbt röra i lite grädde.

Recept