Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
Mousse:
200 g mörk choklad
200 g ljus choklad
5 st äggulor
4 dl vispgrädde
Garnera med:
bär
Ugn: 175º
8-10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smöret, mjöl och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
2
Grädda kakan i 20 minuter och låt sedan kallna. Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna.
3
Vispa upp gulorna i en stor skål och vispa grädden i en annan. Rör försiktigt ner chokladen i äggulorna och rör snabbt i en klick grädde.
4
Vänd ner resten av grädden och blanda till en slät smet. Häll i formen och låt stå kallt i 4 timmar för att stelna.
5
Skär tårtan i fina bitar och garnera med bär.
Chokladen får inte vara för varm när gulorna rörs i för då stelnar de. Ser du att det är på väg att hända kan du snabbt röra i lite grädde.