Du behöver
- 100 g mörk choklad 70 %
- 2 st ägg delade i gulor och vitor
- 1 msk mörk rom kan uteslutas el bytas mot 1/2 msk muscovadosirap
- 2 dl vispgrädde
Servera med:
2 st päron
2 msk smör
1 msk muscovadosirap
Garnera med:
1 dl Vispad grädde
färska hallon
färsk mynta
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i en djup tallrik. Ställ tallriken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen är smält.
Vispa äggvitorna till fast skum i en ren skål med ren visp. Rör ner äggulorna och ev mörk rom i den smälta chokladen. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet. Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner i chokladsmeten. Fördela i fyra dessertglas och låt stelna i kylen, ca 3 timmar.
Skala, dela och kärna ur päronen. Dela dem i klyftor. Stek dem runt om i en stekpanna med smör och tillsätt muscovadosirap. Stick ner päronklyftor i chokladmoussen och garnera med vispad spritsad grädde, hallon och mynta.