Du behöver
- 150 g mörk choklad 70 %
- 3 msk sirap vit
- 1 st apelsin rivet skal
- 2 st äggulor
- 2 st äggvitor
- 4 dl vispgrädde
Garnera med:
1.5 dl vispgrädde
2 msk passionsfruktspuré finns i frysdisken
chokladdekorationer
citronmeliss
Gör så här
Bryt chokladen i bitar och lägg i en glasskål. Smält chokladen i mikron i ca 1 1/2–2 minuter på full effekt, eller smält chokladen i en rostfri skål över en kastrull med kokande vatten. Rör om så att chokladsmeten blir jämn.
Chokladdekoration: Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till chokladdekorationer på ett bakplåtspapper och låt stelna.
Tillsätt vit sirap, rivet apelsinskal och äggulor till chokladsmeten och rör kraftigt.
Vispa äggvitorna hårt i en bunke och vispa grädden lätt i en annan bunke. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Vänd ner lite av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och äggvitorna i chokladsmeten. Fördela moussen i serveringsglas och låt stå i kylen ca en timme.
Garnering: Vispa grädden och blanda med passionsfruktspurén. Spritsa en klick på varje chokladmousse. Garnera med chokladdekoration, se ovan och citronmeliss.