RECEPT FRÅN HJ

Chokladmousse med passionsfruktsgrädde

Foto: Karin Mönefors

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 3 msk sirap vit
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 st äggulor
  • 2 st äggvitor
  • 4 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk passionsfruktspuré finns i frysdisken
  • chokladdekorationer
  • citronmeliss

Gör så här

1

Bryt chokladen i bitar och lägg i en glasskål. Smält chokladen i mikron i ca 1 1/2–2 minuter på full effekt, eller smält chokladen i en rostfri skål över en kastrull med kokande vatten. Rör om så att chokladsmeten blir jämn.

2

Chokladdekoration: Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till chokladdekorationer på ett bakplåtspapper och låt stelna.

3

Tillsätt vit sirap, rivet apelsinskal och äggulor till chokladsmeten och rör kraftigt.

4

Vispa äggvitorna hårt i en bunke och vispa grädden lätt i en annan bunke. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Vänd ner lite av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och äggvitorna i chokladsmeten. Fördela moussen i serveringsglas och låt stå i kylen ca en timme.

5

Garnering: Vispa grädden och blanda med passionsfruktspurén. Spritsa en klick på varje chokladmousse. Garnera med chokladdekoration, se ovan och citronmeliss.


Recept