RECEPT FRÅN HJ

Chokladmousse med kolagömma

Perfekt dessert som kan göras färdig dagen före. Bara att plocka fram ur kylen och garnera när det är dags för servering!

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Kola

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 tsk siktad kakao
  • Chokladmousse

  • 300 g mjölkchoklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • Garnera med

  • 2 st klyftade passionsfrukter

Gör så här

1

Blanda samtliga ­ingredienser till kolan i en kastrull. Låt koka sakta i 25–30 minuter.

2

Fördela kolan i glas eller portionsskålar och låt stå kallt i ca 3 timmar.

3

Dela chokladen och smält över vattenbad. Vispa grädden hårt. Vänd ner äggulorna i grädden och rör om. Rör ner chokladen och rör om. Låt moussen stelna i kylen i minst 1 timme.

4

Toppa med spritsad kolasås och låt stå en stund. Garnera med passionsfrukt.


Recept