Chokladmintrutor

Du behöver 300 g smör eller margarin 3.5 dl strösocker 4 st ägg 2.5 dl vetemjöl 5 msk kakao 1.5 tsk bakpulver Glasyr: 250 g...

Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 3.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver

Glasyr:

250 g mörk choklad
1 msk smör eller margarin
1 krm pepparmintsolja

Garnera med:

krossade polkagrisar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Rör smör och socker ett par minuter. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

2
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll upp i långpanna, med ett bakplåtspapper i botten, som är 30×40 cm. Grädda strax under mitten i ugnen i 13 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Smält choklad och smör över hett vattenbad. Smaksätt med pepparmyntsolja. Bred glasyren över kakan och garnera med krossade polkagrisar. Låt glasyren stelna och skär kakan i rutor.

Scroll to Top