Du behöver
- 300 g smör eller margarin
- 3.5 dl strösocker
- 4 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 5 msk kakao
- 1.5 tsk bakpulver
Glasyr:
250 g mörk choklad
1 msk smör eller margarin
1 krm pepparmintsolja
Garnera med:
krossade polkagrisar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Rör smör och socker ett par minuter. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll upp i långpanna, med ett bakplåtspapper i botten, som är 30×40 cm. Grädda strax under mitten i ugnen i 13 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Smält choklad och smör över hett vattenbad. Smaksätt med pepparmyntsolja. Bred glasyren över kakan och garnera med krossade polkagrisar. Låt glasyren stelna och skär kakan i rutor.