Chokladkola med havssalt

Du behöver 25 g smör 2 msk kakao 1.5 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde 0.75 dl ljus sirap 1 krm salt 0.5 tsk ättikssprit havssalt...

Du behöver

  • 25 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk ättikssprit
  • havssalt

Gör så här

1
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda kakao och socker och rör ner tillsammans med grädde, sirap, salt och ättikssprit.

2
Koka utan lock och låt det bubbla hela tiden tills temperaturen är 125°. Använder du inte sockertermometer kan du göra ett kulprov (se nedan) med jämna mellanrum.


Kommentar:
Häll en klick kolasmet i ett glas med kallt vatten. Kan den formas till en kula är smeten klar.

Scroll to Top