Chokladkladdkaka med center

Du behöver 200 g smör 200 g mörk choklad 4 st ägg 2.5 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 st center rulle Garnera med: Vispad...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 st center rulle

Garnera med:

Vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör i hackad choklad. Rör om tills den smält.

2

Rör ihop ägg och socker i en skål. Rör i mjöl och smörblandningen och vänd om till en slät smet.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg ut chokladbitarna över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna och kallna helt. Servera med grädde.

Scroll to Top