Chokladkaka med pekannötter

Du behöver 3 st ägg delade i gulor och vitor 150 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 75 g pekannötter

Garnera med:

100 g philadelphiaost
30 g choklad 56%
2 msk florsocker
2 tsk mandellikör
pekannötter

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en rund kransform som rymmer ca 1 1/2 l. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i hett vattenbad eller i mikron, ca 1 minut på full effekt.

2
Vispa äggvitorna hårt. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och tillsätt en äggula i taget, under fortsatt vispning.

3
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölblandningen växelvis med grädde och smält choklad. Tillsätt grovhackade pekannötter och vänd till sist ner äggvitorna. Klicka ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.

4
Låt kakan stå 5 minuter i formen innan den stjälps upp på sockrat smörpapper. Låt den kallna.

5
Garnering: Blanda ost, smält choklad, florsocker och mandellikör i en skål. Spritsa små klickar på kakan vid serveringen och lägg en pekannöt på varje klick.

Scroll to Top