RECEPT FRÅN HJ

Chokladkaka med mjölkchokladfrosting

Saftig chokladkaka som görs festlig med hjälp av vackert spritsad mjölkchokladfrosting. Dekorera ytterligare med hyvlad choklad.

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 60 minuter
10 stycken

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1.25 dl rapsolja
  • 1 dl kokande vatten
  • Mjölkchokladfrosting

  • 125 g mjölkchoklad
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • Garnering

  • hyvlad choklad
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Tillsätt ägg, fil och olja. Blanda sist i vattnet.

2

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Frosting: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i choklad och grädde. Bred eller spritsa smeten på kakan.

4

Garnering: Toppa med hyvlad choklad.


Recept