Kärleksmumssockerkaka med god glasyr

Finns det något godare än en saftig sockerkaka? Ja, en som smakar choklad och är toppad med läcker glasyr. Kärleksmums i sockerkaksformat, helt enkelt!

1 sockerkaksform, 1,5 liter
Du behöver

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl kokos
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2½ dl mjölk

Glasyr

2 dl vispgrädde
1 dl socker
200 g mörk choklad

Topping

kokos
chokladkulor
rullrån

Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa smör och socker till en smörkräm. Vispa ner ett ägg i taget.

2

Tillsätt kokos, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl och rör ner mjölken efter hand. Rör ihop till en jämn smet och häll den i en smord och bröad sockerkaksform, 1 ½ liter.

3

Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen i ca 50 minuter. Vänta några minuter och stjälp sedan upp kakan ur formen. Låt svalna.

4

Glasyr: Värm grädde och socker och rör tills sockret har lösts upp. Ta kastrullen från plattan.

5

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Häll över hälften av den varma gräddblandningen och låt dra en minut. Rör försiktigt tills chokladen har smält och krämen är slät. Rör försiktigt ner resten av gräddblandningen.

6

Sätt kakan på ett fat och häll över glasyren. Strö över kokos och toppa med godis.

Tips! Kakan kan frysas innan den garneras. Ta fram kakan och låt den tina. Häll på glasyren strax före servering.

Scroll to Top