Du behöver
- 100 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
Jordnötstäcke:
100 g smör
3 dl florsocker
1 burk jordnötssmör crunchy, 340 g
Topping:
choklad hackad
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Blanda väl.
Sikta i mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda till en smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kakan svalna.
Jordnötstäcke: Smält smöret i en kastrull. Blanda med florsocker och jordnötssmör. Bred smeten över kakan och stör över hackad choklad och jordnötter.
Kladdkaka går alltid hem och jordnötter går alltid hem. Här är en kladdig kaka med ett härligt täcke av jordnötssmör. En perfekt kombination.