Du behöver
- 100 g smör
- 75 g mörk choklad
- 2 st ägg
- 1.5 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
3 dl florsocker
4 msk kakao
25 g smör
2 msk mjölk
Ugn: 175°
1 kaka
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt smälta under omrörning.
2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten växelvis med chokladblandningen.
3
Häll smeten i en smord form och grädda i 35 minuter. Låt svalna.
4
Glasyr: Blanda florsocker, kakao, smör och mjölk i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över kakan och låt stelna.