Chokladkaka

Du behöver 100 g smör 75 g mörk choklad 2 st ägg 1.5 dl socker 2.5 dl vetemjöl 0.75 dl kakao 1 tsk bakpulver 1...

Du behöver

  • 100 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Glasyr:

3 dl florsocker
4 msk kakao
25 g smör
2 msk mjölk

Ugn: 175°

1 kaka

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Låt smälta under omrörning.

2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten växelvis med chokladblandningen.

3
Häll smeten i en smord form och grädda i 35 minuter. Låt svalna.

4
Glasyr: Blanda florsocker, kakao, smör och mjölk i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över kakan och låt stelna.

Scroll to Top