Chokladfudge

Du behöver 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 20 g mörk choklad 70% 1 msk smör cellofan band Gör så här...

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 20 g mörk choklad 70%
  • 1 msk smör
  • cellofan
  • band

Gör så här

1
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är ca 15x 27 cm.

2
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad gryta. Rör om och koka upp. Sätt i en hushållstermometer och koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°eller smeten håller för kulprovet. Det tar 15–30 minuter beroende på hur vid grytan är. Ju vidare gryta desto snabbare resultat. Den högre temperaturen ger en hårdare kola. Blanda ner mörk choklad och smör.

3
Häll kolasmeten i formen. Skär ut bitar innan kolan kallnat helt. Linda in kolan i cellofan. Kolorna blir extra fina om du knyter med fina, tunna band. Förvaras svalt i burk med lock eller plastpåse.

Scroll to Top