Chokladdoppade kokostoppar med lakritssmak

Du behöver 50 g smör 1 msk lakritspulver finns i hälsokostbutiker 2 dl strösocker 2 st ägg 200 g kokosflingor Garnera med: 100 g mörk...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 msk lakritspulver finns i hälsokostbutiker
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 200 g kokosflingor

Garnera med:

100 g mörk choklad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Blanda i lakrits och 1 dl av sockret, och låt det svalna.

2
Tillsätt resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå och svälla 10 minuter.

3
Klicka ut toppar på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

4
Hacka chokladen och smält den i en skål över ett hett vattenbad eller 2 minuter i mikron. Doppa botten på kakorna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.


Kommentar:
Lakritsen kan uteslutas eller ersättas med stötta hårda karameller, exempelvis polkagrisar.

Scroll to Top