Du behöver
- 50 g smör
- 1 msk lakritspulver finns i hälsokostbutiker
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 200 g kokosflingor
Garnera med:
100 g mörk choklad
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Blanda i lakrits och 1 dl av sockret, och låt det svalna.
2
Tillsätt resten av sockret, ägg och kokosflingor. Låt stå och svälla 10 minuter.
3
Klicka ut toppar på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
4
Hacka chokladen och smält den i en skål över ett hett vattenbad eller 2 minuter i mikron. Doppa botten på kakorna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.
Lakritsen kan uteslutas eller ersättas med stötta hårda karameller, exempelvis polkagrisar.