RECEPT FRÅN HJ

Chokladcupcakes med nutellafrosting

Lättbakade cupcakes toppade med nutella.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 100 g mjölkchokladknappar
  • 100 g smör
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • Frosting

  • 100 g smör
  • 4 msk nutella
  • 100 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • Garnera med

  • chokladägg
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, kakao och chokladknappar i en skål.

2

Smält smöret, häll i mjölken och vispa i äggen. Rör ner smörblandningen i de torra ingredienserna. Rör om till en jämn smet.

3

Ställ muffinsformar i ett muffinsbleck. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i 14 minuter. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa ihop smör, nutella och färskost. Vispa i florsockret och vispa frostingen fluffig. Spritsa den på muffinsen. Garnera med chokladägg.


Recept