Chokladcheesecake med apelsinsallad

Du behöver 300 g mörk choklad 70 % 3 dl grädde 300 g philadelphiaost 1 dl florsocker 2 msk cointreau eller annan citruslikör 3 st...

Du behöver

  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 3 dl grädde
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk cointreau eller annan citruslikör
  • 3 st ägg
  • 5 st digestivekex
  • 1 dl pistaschnötter

Sallad:

1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st apelsin skalstrimlor och saft
0.5 st chili skivad
6 st apelsiner röda

Dekoration:

mynta eller citronmeliss

Ugn: 150º

Det här behövs för 10-12 port:

Gör så här

1
Smält chokladen i mikron i en glasskål eller över vattenbad i en kastrull.

2
Koka upp grädde och ost i en kastrull och blanda med smält choklad, florsocker, likör och uppvispade ägg.

3
Kläm fast ett bakplåtspapper i en smord bakform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Krossa digestivekexen i matberedaren tillsammans med pistaschnötterna. Strö blandningen över kakan.

4
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Låt kakan kallna.

5
Koka vatten och socker till en sockerlag i en kastrull. Tillsätt skal och saft av apelsinen samt skivad chili. Låt det kallna.

6
Skär bort skalet på apelsinerna så att den vita hinnan är borta. Skär apelsinerna hinnfria klyftor och lägg dem i lagen. Låt stå och dra i kylen 2 timmar, gärna längre. Skär kakan i bitar och servera med apelsinsalladen. Dekorera med mynta.

Scroll to Top