Chokladbräck med godisägg

Låt gästerna bryta en bit av påskens goda chokladbräck dekorerad med söta godisägg. Här har vi använt både mörk och vit choklad för att skapa ett vackert marmormönster, men det går det går lika bra att göra bottenplattan helt av vit choklad eller mjölkchoklad.

1 styck

Du behöver

  • 0.5 msk rapsolja
  • 200 g mörk choklad
  • 50 g vit choklad
  • 1.5 dl godisägg i olika färger
  • 2 msk små chokladlinser

Gör så här

1

Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Pensla pappret med olja. Hacka och smält den mörka chokladen över vattenbad och häll den i formen.

2

Hacka och smält den vita chokladen och ringla den över den mörka chokladen innan den stelnar. Dra med en sked för att göra fina mönster.

3

Strö över godisägg och chokladlinser. Låt stelna i rumstemperatur och förvara i kylen minst 1 timme före servering.

Scroll to Top