RECEPT FRÅN HJ

Chokladbollar med espressotopping

Utan kräm går kakorna bra att frysa in. Efter att man toppat dem med krämen bör de förvaras i kylen.

Foto: Ove Lindfors

Okänd
40 stycken

Du behöver

    Deg:

  • 125 g smör
  • 1 dl florsocker siktat
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 2 st äggulor
  • Topping:

  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk espressopulver frystorkat
  • 100 g mörk choklad
  • silverkulor
  • Ugn: 180º

Gör så här

1
Skär smöret i kuber. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och kakao, gärna i matberedaren.
2
Tillsätt äggulor och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 minuter.
3
Dela degen i små bitar och rulla till bollar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kallna.
4
Topping: Värm grädde och kaffepulver. Ta från värmen. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Låt krämen stelna till "spritskonsistens" i kylen.
5
Spritsa eller klicka lite smet på varje kaka. Toppa med en silverkula.

Recept