Chokladbollar med espressotopping

Utan kräm går kakorna bra att frysa in. Efter att man toppat dem med krämen bör de förvaras i kylen.

Du behöver

Deg:

125 g smör
1 dl florsocker siktat
2.5 dl vetemjöl
1 msk potatismjöl
3 msk kakaopulver
2 st äggulor

Topping:

1 dl vispgrädde
3 msk espressopulver frystorkat
100 g mörk choklad
silverkulor

Ugn: 180º

Gör så här

1
Skär smöret i kuber. Arbeta ihop smör, florsocker, mjöl och kakao, gärna i matberedaren.

2
Tillsätt äggulor och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 minuter.

3
Dela degen i små bitar och rulla till bollar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Låt kallna.

4
Topping: Värm grädde och kaffepulver. Ta från värmen. Dela chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Låt krämen stelna till “spritskonsistens” i kylen.

5
Spritsa eller klicka lite smet på varje kaka. Toppa med en silverkula.

Scroll to Top