RECEPT FRÅN HJ

Chokladbakelse med vinbär

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Rulltårta:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • Fyllning:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella 10%
  • 2 msk florsocker
  • 125 g vinbär röda
  • Garnera med:

  • 2 dl vispgrädde
  • 8 st vinbär klasar röda
  • vinbärsblad eventuellt
  • Ugn: 225º

    8 bakelser

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål.
2
Sikta ner mjölblandningen genom en mjölsikt eller trådsil i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
3
Bred ut smeten på en plåt med ett bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter. Låt kakan stå någon minut innan den stjälps upp.
4
Sockra ytan med strösocker och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
5
Vispa grädden till fyllningen och blanda med kesella, florsocker och vinbär. Bred fyllningen över kakan.
6
Skär ett tunt snitt, men inte igenom kakan, ca 2 cm från ena långsidans kant. Rulla samman kakan med börja från den snittade kanten.
7
Skär rulltårtan i ca 5 cm breda skivor. Garnera med vispad spritsad grädde, vinbär och ev -blad.

Recept